Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

franjo_tudjman_kninDrage Karlovčanke i Karlovčani,
dragi branitelji,
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je našeg sjećanja na dane borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju. To su dani u kojima je stvorena naša država i kad se na kninskoj tvrđavi pobjednički zavijorila hrvatska zastava.
Zbog toga smo danas toliko ponosni na te trenutke i zahvalni na žrtvi naših branitelja, bez kojih sve to ne bi bilo moguće. Neka im je vječna hvala, a na nama je da svakodnevno radimo na tome da našu zemlju izgradimo kao modernu europsku i demokratsku državu u kojoj će svaki hrvatski građanin moći dostojanstveno živjeti.
Drage Karlovčanke i Karlovčani, uz poziv da s ponosom istaknemo hrvatske zastave na naša pročelja, čestitamo vam 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradska toplana Karlovac

Više>>

Održan drugi Informativni dan Gradske toplane Karlovac

Održan drugi Informativni dan Gradske toplane Karlovac

13775520_1711925865735476_5987897594946168700_n    U prostorijama Gradske toplane Karlovac, tzv. Toplaninom kutku, jučer je održan drugi Informativni dan. Tema su bili Ugovori o potrošnji toplinske energije. Djelatnici Gradske toplane Karlovac predvođeni direktoricom Ivanom Fočić u jutarnjem i popodnevnim terminu bili su na raspolaganju krajnjim kupcima za sva pitanja, nedoumice i prijedloge glede Ugovora o potrošnji toplinske energije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više>>

Grad Karlovac slavi 437.rođendan

Grad Karlovac slavi 437.rođendan

 

 

Grad2

 

 

 

 

 

Drage Karlovčanke i Karlovčani,

upućujemo Vam iskrene čestitke povodom 13.srpnja Dana grada Karlovca i 437.obljetnice njegova postojanja.

Ponosni na svoj grad, na njegovu povijest, tradiciju, sklad i ljepotu, na ovaj dan zahvaljujemo  generacijama  naših sugrađana koji su ga gradili, čuvali i  iznad svega voljeli.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim braniteljima koji su najzaslužniji da danas u slobodnoj i neovisnoj državi  Hrvatskoj i mi imamo priliku dati svoj doprinos razvoju i napretku našeg  Karlovca.

Svim građanima, uz želje za dobrim zdravljem, radošću i uspjehom u životu, još jednom čestitamo Dan grada!

 

Direktorica

Ivana Fočić, struč.spec.oec.,ovl.rač.

Više>>

Sastanak sa Udrugom za zaštitu potrošača Grada Karlovac “Korana”

Sastanak sa Udrugom za zaštitu potrošača Grada Karlovac “Korana”

13614965_1705929039668492_6619102470245061642_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direktorica Gradske toplane Karlovac Ivana Fočić održala je radni sastanak s Udrugom za zaštitu potrošača Grada Karlovca “Korana”. Ispred Udruge sastanku su nazočile predsjednica Anamarija Černjević i tajnica Udruge Dragana Muić. Na sastanku se raspravljalo o Ugovorima o potrošnji toplinske energije, pri čemu su predstavnice Udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca ‘Korana” dale konstruktivna mišljenja na prijedlog ugovora. Cilj Gradske toplane Karlovac je pronaći najbolje rješenje za svoje krajnje kupce, a sve u svrhu sigurne i pouzdane opskrbe toplinskom energijom.

Više>>

Zamjena dionice vrelovoda

DSCN0472
Djelatnici Gradske toplane Karlovac započeli su u ponedjeljak 4.srpnja radove na zamjeni dionice vrelovoda za zgradu Kralja Petra Krešimira II/IIa/IV/IVa. Radovi se vrše zbog dotrajalosti cijevi, a trajat će do ponedjeljka 11.srpanja 2016.godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN0474

Više>>

Sastanak sa predsjednikom Udruge predstavnika stanara

13516479_1702322296695833_2224445293323208002_n

Direktorica Gradske toplane Karlovac održala je radni sastanak s predsjednikom Udruge Suvlasnika- stanara grada Karlovca,  Alenom Kristovićem. Tema sastanka bili su Ugovori o potrošnji toplinske energije.

 

Više>>

Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske

 

zastava

 

 

 

 

 

 

 

Obilježavajući Dan državnosti Republike Hrvatske prisjećamo se povijesne odluke Hrvatskog sabora kojim je proglašena samostalna i suverena hrvatska država.

S dubokim se poštovanjem prisjećamo svih poginulih, čiji su životi upisani u temelje hrvatske državnosti te im odajemo najveću počast.

Svim građankama i građanima Grada Karlovca, sa željom da svojim radom i zalaganjem stvorimo uvjete za bolje sutra te da time jačamo državnost svoje domovine po mjeri svih njezinih građana, čestitamo vam Dan državnosti Republike Hrvatske.

Vaše toplo srce grada,

Logo GT

Više>>

Ivana Fočić nova direktorica Gradske toplane

Ivana Fočić nova direktorica Gradske toplane

ivana fočić

 

 

 

 

 

 

Fotografija: Oliver Budimir

 

Nadzorni odbor društva Gradska toplana d.o.o. Karlovac,  na svojoj sjednici održanoj u četvrtak, 16.06.2016. godine donio je odluku o imenovanju gospođe Ivane Fočić na mjesto direktorice društva Gradska toplana d.o.o. Karlovac, Tina Ujevića 7, Karlovac.

Ivana Fočić je rođena 1977.godine u Karlovcu. Na Ekonomskom  fakultetu diplomirala je 2005.godine, smjer financije i računovodstvo. Godine 2007.završila je specijalistički diplomski stručni studij na Veleučilištu u Karlovcu, smjer poslovno upravljanje. Svoje poslovno znanje, unaprjeđuje stalnim usavršavanjem. Godine 2015. stječe zvanje Ovlaštenog računovođe i Voditelja financijskog menadžmenta i kontrole. Godinu dana kasnije, 2016. postaje Ovlašteni interni revizor, specijalist za područje gospodarstva. U Gradskoj toplani, tada Toplana d.o.o , zaposlena je od 1997.godine. U tom razdoblju obavljala je sljedeće dužnosti: tehničar za proizvodnju i distribuciju, stručni referent u financijskoj službi, stručni suradnik za consulting poslove, glavni referent za odnose s potrošačima, rukovoditelj službe za opće, pravne i financijske poslove. Na poziciju direktorice dolazi s pozicije Rukovoditelja ekonomsko financijske i računovodstvene službe.

Link: http://www.hrk.hr/ivana-focic-nova-direktorica-gradske-toplane/

Više>>

437. ROĐENDAN GRADA KARLOVAC, 25. 6. – 13. 7.

437. ROĐENDAN GRADA KARLOVAC, 25. 6. – 13. 7.

Grad2

 

 

 

 

437. ROĐENDAN GRADA KARLOVAC, 25. 6. – 13. 7.
Uživajmo zajedno u rođendanskoj proslavi našeg grada na više od 50
različitih plesnih, kazališnih, filmskih, koncertnih, sportskih i drugih
događaja … i naravno, prijavite se na rođendanski bal! Za karlovački bal možete se prijaviti putem sljedećeg linka: http://bal.karlovac.hr/
Otvorenje  proslave rođendana grada Karlovca bit će 25. lipnja ispred Gradskog kazališta Zorin dom i trajat će do 13. srpnja kada će sve završiti na Trgu bana Josipa Jelačića s rođendanskim balom i koncertom Marijana Bana. Manifestacija će ove godine trajati gotovo mjesec dana, a bit će obilježena mnogim obljetnicama, od 250. obljetnice Gimnazije Karlovac, 80. obljetnice FA Matija Gubec, 30. obljetnice Puhačkog orkestra, 30. obljetnice Komornog orkestra, 20. obljetnice karlovačkih mažoretkinja i 20. obljetnice Karlovačke građanske garde. Uz sve kulturne događaje, održat će se i niz sportskih susreta koji će dodatno obogatiti ljeto u gradu na četiri rijeke, a neće nedostajati niti posebnih atrakcija, poput uličnih performansa, dobrih koncerata i gostovanja teatra Exit predstavom Disco svinje te posebno atraktivnog mjuzikla kazališta Komedija “Mamma mia”. Gradonačelnik Damir Jelić pozvao je sve Karlovčanke i Karlovčane, ali i druge drage goste da se “sliju” u Karlovac i da zajedno proslavimo 437. rođendan grada Karlovca.

Program proslave:

http://www.karlovac.hr/UserDocsImages/2016/Dan%20Grada/Deplijan%20Grad%20Karlovac%202016.pdf

 

 

 

 

Više>>

Potpisani ugovori za sufinanciranje ugradnje kalorimetara i razdjelnika

kalorimetro2

 

 

 

 

 

Fotografija: Oliver Budimir

 

Predstavnici stanara danas su u Gradskoj upravi potpisali ugovore o sufinanciranju ugradnje kalorimetara ili razdjelnika topline u 22 zgrade u Karlovcu. Grad Karlovac je za ovu namjenu izdvojio milijun kuna, kako je naglasila pročelnica Martina Furdek Hajdin.

– Ove godine potpisat ćemo sedam ugovora za ugradnju razdjelnika i 15 ugovora za ugradnju kalorimetara. Žao nam je da ovaj dio maksimalne vrijednosti sredstava za ugradnju kalorimetara nismo mogli raspodijeliti, upravo zato što smo sve zahtjeve koji su ispunili formalne uvjete htjeli ispuniti, tako da ste ostvarili 70 posto mogućnosti sufinanciranja, rekla je Furdek Hajdin, napomenuvši da se ovime ipak neće smanjiti troškovi grijanja, nego prvenstveno promijeniti navike. Prave uštede mogu se očekivati tek nakon zahvata na ovojnicama zgrade i ugradnji kvalitetne stolarije.

Gradonačelnik Damir Jelić je napomenuo da su predstavnici stanara često u nezavidnoj ulozi, jer uz obavljanje svih poslova oko održavanja zgrada, moraju raditi i na mijenjanu svijesti svojih susjeda.
– Znam da ste vi uvijek u tjesnacu između vaših susjeda, čija očekivanja su velika, a svi zajedno ste pritisnuti jednom ozbiljnom besparicom koja vlada s jedne strane, a s druge strane ste opet nedovoljno praćeni od institucija, kao što je i Grad Karlovca, između ostaloga, bila to ili Županija ili državna razina.
Tako da vaša pozicija je zapravo najteža, jer je teško mijenjati svijest onog što je energija prije bila pa je sve jednostavno bilo, živjeli smo uz otvorene prozore i grijalice, rekao je Jelić te zahvalio predstavnicima koji obavljaju dvostruki posao.
Poticaj od Grada ostvarila je i zgrada u Domobranskoj ulici 20 c. Predstavnica Sanda Babić je istaknula kako su radovi već pred završetkom, a novac iz Grada dobro će doći na računu zgrade. Ukupno su uložili 80.000 kuna, a od kojih im je Grad sufinancirao oko 13.000 kuna.
Ovo potpisivanje ugovora bila je također još jedna aktivnost u sklopu Dana održivog razvoja grada Karlovca, koji su obilježeni jučer i danas. U Dane održivog razvoja bili su uključeni gotovo svi uzrasti počevši od vrtićkog.

Tekst preuzet s web stranice: http://www.hrk.hr/potpisani-ugovori-sufinanciranje-ugradnje-kalorimetara-razdjelnika/

Više>>

Ugovori o potrošnji toplinske energije

oliverIMG_5176

Obavještavamo sve korisnike Gradske toplane Karlovac na obvezu sklapanja Ugovora o potrošnji toplinske energije. Prema Zakonu o tržištu toplinske energije, Ugovor o potrošnji toplinske energije između “Krajnjih kupaca” (suvlasnici koji koriste toplinsku energiju) zastupanih po ovlaštenom predstavniku i “Kupca” toplinske energije (pravna ili fizička osoba koja isporučuje i obračunava toplinsku energiju za krajnje kupce te rukuje, stručno upravlja i održava unutarnje instalacije grijanja u građevini) mora se sklopiti zaključno s 1.rujnom 2016.godine. Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 3. rujna 2015. godine donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinske energije prema kojoj stoji: „Ovlašteni predstavnik suvlasnika i gospodarski subjekt koji je registriran za obavljanje djelatnosti kupca toplinske energije dužni su sklopiti ugovor o potrošnji toplinske energije najkasnije do 1. rujna 2016. godine. Do sklapanja ugovora o potrošnji toplinske energije od strane ovlaštenog predstavnika suvlasnika i gospodarskog subjekta koji je registriran za obavljanje djelatnosti kupca, za kupca toplinske energije određuje se dosadašnji opskrbljivač toplinskom energijom koji opskrbljuje krajnje kupce toplinskom energijom (čl.12. Uredbe o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinske energije). U slučaju da se ne postigne odluka o potpisivanju ugovora, takvu odluku će donijeti sud, na temelju zahtjeva bilo kojeg od suvlasnika, u izvanparničkom postupku (čl.11.,stavak 4. Zakona o tržištu toplinske energije). Sklapanje Ugovora važno je za normalno funkcioniranje tržišta toplinskom energijom i kako bi bila osigurana isporuka toplinske energije za sve zgrade u centralnom toplinskom sustavu grada Karlovca. Gradska toplana Karlovac jedan je od ukupno 31 poslovnih subjekata u Hrvatskoj registriranih za djelatnost kupca te stoji na raspolaganju svim korisnicima na centralnom toplinskom sustavu grada Karlovca. Ugovorom se Gradska toplana obvezuje na isporuku toplinske energije, na obračun, fakturiranje i naplatu te toplinske energije, te na stručno upravljanje i održavanje unutrašnjih instalacija krajnjih korisnika.

Vezani zakoni:

1. Zakon o tržištu toplinske energije : http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_06_80_1655.html

2. Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinske energije – http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_09_95_1827.html Ob

 

Više>>

Rekonstrukcija šahta

DSCN0467

Zbog dotrajalosti cijevi, djelatnici Gradske toplane Karlovac izvršili su rekonstrukciju cijelog šahta za zgradu Miroslava Krleže VI/VIII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN0471

Više>>